5 دلیل برای نخریدن دانگ فنگ h30 cross موضوع این مقاله از سری مقالات بلاگ فروش لوازم یدکی خودرو است که قصد داریم به بررسی معایب اچ سی کراس بپردازیم.
اگر حافظه کوتاهمدت قدرتمندی داشته باشید و سالهای 96-1395 را به خاطر بیاورید، حتما با هجوم گسترده هاچبک کراسها به بازار ایران آشنا هستید. این روند با عرضه لیفان X50 از سوی کرمان موتور آغاز شد و مدتی بعد رنو ساندرو استپ وی نیز به این جمع اضافه شد؛ این فرآیند با عرضه برلیانس کراس و دانگ فنگ H30 کراس ادامه پیدا کرد.
در حقیقت این خودروها چیزی به جز همان مدل هاچ بک با ارتفاع بیشتر و مقداری پلاستیک اضافه نیستند، با این حال به دلیل تازگی این سگمنت و محدودیتهای بازار، مشتریان ایرانی از این خودروها به خوبی استقبال کردند. ایران خودرو به عنوان یکی از خودروسازان بزرگ ایران، دوست نداشت از کیک بزرگ هاچبک کراسها بینصیب بماند. و به همین دلیل اچ سی کراس به سبد خرید محصولات ایران خودرو اضافه و به بازار عرضه شد.
این خودرو طی همکاری دانگ فنگ و پژو ساخته شده بود و از پلتفرم نسلهای قدیمی پژو به همراه پیشرانه TU5 بهره میبرد. امکانات رفاهی مطلوب، قیمت مناسب در ابتدای عرضه و تیراژ انبوه سبب شدند تا اچ 30 کراس به فروش گستردهای دست پیدا کند. با این حال این خودرو همانند هر اتومبیل دیگر در کنار مزایا از معایبی نیز برخوردار است که بهتر است قبل از خرید اچ سی کراس از این موارد هم اطلاع داشته باشید. آنچه در ادامه خواهید خواند، بررسی همین دلایل است که در قالب 5 دلیل برای اینکه دانگ فنگ H30 کراس نخریم به شما ارائه میشوند.
دلیل اول؛ عملکرد فنی نه چندان مطلوب
5 دلیل برای اینکه دانگ فنگ h30 کراس نخریم.
قوای فنی محصول چینی ایران خودرو را به طور همزمان میتوان در لیست مزایا و معایب دانگ فنگ H30 کراس ذکر کرد. زیر کاپوت این خودرو پیشرانه آشنای TU5 به همراه گیربکس چهار سرعته اتوماتیک آیسین قرار دارد که ترکیبی مفید برای استفاده در خودروهای اقتصادی است. با این حال هنگامی که این موتور و گیربکس با وزن نسبتا بالای 1230 کیلوگرمی دانگ فنگ H30 کراس مواجه میشوند. عملکرد چندان موفقی را از خود برجای نمیگذارند.
درواقع شتاب و کشش این خودرو در مقایسه با رقیبی همچون ساندرو استپ وی یا برلیانس کراس با موتور 1.65 به هیچ عنوان رضایتبخش نخواهد بود. گیربکس چهار سرعته آیسین نیز گاهی اوقات عمل تعویض دندهها را با تاخیر بیش از حد انجام میدهد که این مورد در کنار وزن زیاد و عدم توازن پیشرانه با ابعاد خودرو، نتیجهای جز افت محسوس شتاب و کشش خودرو نخواهد داشت.
دلیل دوم؛ مصرف سوخت بالا
معایب دانگ فنگ h30 کراس چیست؟
اندکی پیش به عملکرد ضعیف قوای فنی دانگ فنگ H30 کراس در مقایسه با رقبایش اشاره کردیم که موجب تضعیف شتاب و کشش این خودرو شده بود. با این حال عملکرد ضعیف قوای فنی دانگ فنگ H30 کراس تنها به شتابگیری محدود نمیشود، بلکه مصرف سوخت این خودرو اقتصادی را وارد محدوده غیراقتصادی میکند!
با توجه به عدم تناسب وزن خودرو و پیشرانه TU5 نصب شده در هاچبک کراس دانگ فنگ، موتور و گیربکس این خودرو نیاز به صرف توان بیشتری برای حرکت خودرو دارند. این مساله هنگامی که کابین خودرو پر از سرنشین باشد یا در صندوق آن وسیلهای سنگین قرار داده باشید، دو چندان حس میشود. طبیعی است که افزایش فشار بر مجموعه موتور و گیربکس حاصلی جز افزایش مصرف سوخت و افزایش استهلاک قطعات درونی خودرو نخواهد داشت، به همین دلیل ثبت مصرف سوخت 10 الی 13 لیتر در صد کیلومتر برای دانگ فنگ H30 کراس کاملا معمول خواهد بود.
دلیل سوم؛ قیمت گران برخی لوازم یدکی
چرا اچ سی کراس نخریم؟
اگر مطالب مربوط با بررسی دانگ فنگ H30 کراس در رسانههای مختلف را مطالعه کرده باشید، حتما مشاهده کردهاید که بارها اشتراک فنی این خودرو با محصولات خانواده پژو 206 به عنوان مزیتی بزرگ قلمداد شدهاست. در حقیقت نیز استفاده از پیشرانه مشابه با پژو 206 سبب شده تا نگرانیهای مالکان از بابت دسترسی به لوازم یدکی تا حدی کاهش یابد. با این حال به جز قطعات مربوط به موتور، دیگر لوازم یدکی دانگ فنگ H30 کراس قیمتی چند برابر نسبت به پژو 206 و سایر خودروهای ایرانی دارند.
گرانترین قطعات یدکی دانگ فنگ H30 کراس، مربوط به لوازم ظاهری این خودرو هستند. به همین دلیل اگر به سپر یا دربهای خودرو شما آسیب وارد شود، بایستی هزینهای چندبرابر یک پژو 206 را برای بازسازی اچ 30 کراس متقبل شوید. با وجود آنکه هزینه نگهداری از پیشرانه اچ 30 کراس کمتر از رقبای چینی قلمداد میشود، اما در زمینه نگهداری از بدنه، تزئینات داخلی و گیربکس تفاوت خاصی میان این خودرو و محصولاتی همچون برلیانس کراس یا لیفان X50 وجود ندارد.
دلیل چهارم؛ کیفیت ساخت نه چندان مطلوب
معایب اچ سی کراس دانگ فنگ چیست؟
کیفیت ساخت، پاشنه آشیل بسیاری از محصولات تولید داخل طی سالیان اخیر بوده است. با توجه به اینکه دانگ فنگ H30 کراس در ایران خودرو مونتاژ میشد، این مشکل در هاچبک کراس دانگ فنگ نیز تا حدودی مشاهده میشود. البته باید توجه کرد که اچ 30 کراس یک خودرو اقتصادی است و چنین خودروهایی تا حد امکان ارزان ساخته میشوند، در نتیجه برخی مسائل مربوط به کیفیت از ابتدا در این خودرو حضور داشتهاند و بی ارتباط به نحوه مونتاژ هستند.
بیشترین میزان افت کیفیت دانگ فنگ H30 کراس را در کابین این خودرو شاهد هستیم، جایی که استفاده از پلاستیک خشک و کم کیفیت سبب شده تا مالک حس خوبی را از فضای داخلی این خودرو تجربه نکند. علاوه برآن با توجه به اینکه امکانات رفاهی بسیاری برای دانگ فنگ H30 کراس در نظر گرفته شده، کنترلرهای قرار گرفته در کابین این خودرو چندان مقاوم نیستند و انتظار میرود که کیفیت بیشتری را برای آن لحاظ کنند. کیفیت رینگهای خودرو نیز یکی دیگر از موارد دردسرساز اچ 30 کراس در حوزه کیفیت است، چرا که برخی از رینگهای این خودرو با گذر زمان دچار تغییر رنگ شدهاند.
دلیل پنجم؛ توقف تولید
از آخرین دلایلی که میتوان در مقاله ” 5 دلیل برای اینکه دانگ فنگ H30 کراس نخریم ” به آن اشاره کرد توقف تولید اچ سی کراس است. تولید دانگ فنگ H30 کراس در ایران خودرو از سال 1395 آغاز شد و در سال 1399 به پایان رسید. در این مدت اچ 30 کراس تنها در تیپ اتوماتیک تولید شد و از سال 98 نیز برخی آپشنهای آن همچون رینگهای آلیاژی از این خودرو حذف شدند. در نهایت نیز تولید این خودرو به دلیل قطع همکاری خودروسازان بینالمللی با شرکای ایرانی متوقف شد و پروژه عرضه نسخه سدان این خودرو یعنی دانگ فنگ S30 نیز به نتیجه نرسید. باقی رقبای دانگ فنگ H30 کراس نیز کم و بیش به چنین سرانجامی دچار شدند و به جز کوییک R سایپا، تولید دیگر هاچبک کراسهای بازار متوقف شدهاست.
اچ سی کراس بخریم یا نه؟
بدیهی است که در چنین شرایطی، خرید دانگ فنگ H30 کراس میتواند یک دردسر بزرگ را در آینده برای خریدار ایجاد کند. تمامی قطعات این خودرو به جز پیشرانه، منحصر به محصول دانگ فنگ هستند و احتمال دارد طی سالیان آتی، دانگ فنگ H30 کراس با مشکل کمبود قطعات ظاهری یا افزایش شدید قیمت آنها مواجه شود. گیربکس اتوماتیک این خودرو نیز نیاز به دقت قابل توجهی برای نگهداری دارد و در صورتیکه قطعات یدکی لازم را برای آن خریداری نکنید، ایرادات بسیاری گریبانگیر اتومبیل شما خواهند شد. از سوی دیگر ادامه تولید دانگ فنگ H30 کراس حتی در صورت تغییر شرایط بعید به نظر میرسد، به همین دلیل باید اچ 30 کراس را محصولی بدانیم که برای همیشه از خطوط تولید خودروسازان ایرانی خداحافظی کرده و به زودی به خیل عظیم خودروهای چینی و کرهای کمیاب خواهد پیوست.
جمعبندی؛ چرا H30 کراس نخریم؟
دانگ فنگ H30 کراس یکی از خودروهای موفق بازار در فاصله کوتاه سالهای 1395 الی 1399 بود. قیمت اچ سی کراس، امکانات مناسب، تیراژ گسترده و شبکه بزرگ خدمات فروش و پس از فروش ایران خودرو از عوامل موفقیت سریع این خودرو در بازار ایران بودند. با این حال هنگامی که تولید این خودرو به دلیل تحریمها متوقف شد، روند موفقیتهای اچ 30 کراس نیز ناکام ماند. شکی نیست که اگر تولید دانگ فنگ H30 کراس بدون مشکل ادامه پیدا میکرد، امروزه محصولات اقتصادی دانگ فنگ سهم بیشتری از سبد محصولات ایران خودرو را به خود اختصاص داده بودند.
با وجود طولانی بودن لیست مزایا و معایب دانگ فنگ H30 کراس، به نظر نمیرسد که حداقل در کوتاه مدت معایب این خودرو بر مزایای آن فائق آیند. از این رو اگر قصد خرید یک خودرو اتوماتیک اقتصادی برای مدتی کوتاه را دارید و از نظر بودجه نیز با محدودیت مواجه هستید، دانگ فنگ H30 کراس یکی از گزینههای پیش روی شما خواهد بود. همچنین لوازم یدکی دانگ فنگ اچ سی کراس را میتوانید از سایت اتوموبی به صورت آنلاین و با قیمت مناسب خرید نمائید.
ممنون از مقاله خوبتون